Piept de curcan marinat, cu taietei si legume

Este gata in 10 minute (mai putin timpul de marinat). Proteinele din carnea usoara de curcan sunt completate de taietei de orez, care dau consistenta. Iar uleiul de cocos folosit la prajit da savoare si contribuie la diminuarea grasimii de pe burtici... Da, chiar asa!

 

 

Piept de curcan marinat, gatit in ulei de cocos, la tigaie

Ingrediente pentru 2 portii
  • 1 pachet de taietei de orez (sau 2 pliculete de taietei de supa, din aceia chinezesti, arunca insa condimentele si uleiul din punga)
  • 1 bucata de piept de curcan de cca 240 g
  • 1 ardei verde
  • 1 andiva tanara
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper 
  • o lingura ulei de cocos, pentru prajit
  • sos de soia, pentru servit

Pentru marinata: oregano uscat, cimbru uscat, 1 lingura  ulei de masline, sos Worchester dupa gust, sare, piper. Se marineaza cu o zi inainte sau macar cu doua ore inainte, astfel: se amesteca ingredientele intr-un borcan si se dau bucatile de carne prin sos, pana se ung bine. Se acopera cu folie de aluminiu si se dau la frigider pana vine momentul gatitului.


Cum se prepara
Se pune un vas cu apa si sare la fiert, pentru taietei, iar intre timp se pregateste tigaia cu carne. Se taie fasii pieptul si ardeiul, se pune o tigaie la incins, iar in ea se topeste o lingurita de ulei de cocos.

Uleiul de cocos este tare ca si consistenta, arata precum grasimea, dar nu va temeti, se va topi imediat. In plus, nu se arde (dar dati focul incet). Nu are aroma de prajituri ci, dimpotriva, da carnii si legumelor un gust placut si fraged. Cat despre beneficiile lui pentru sanatate, cititi mai bine in articolul urmator.


Legumele trase la tigaie se tin cca 10 minute pe foc mediu, amestecand cu o lingura de lemn sau scuturand tigaia. La final, se adauga si cateii de usturoi, taiati rondele, se mai tine tigaia 30 de secunde si se da de pe foc.


Se scurg taieteii de orez de apa, se amesteca repede cu carnea si legumele din tigaie.

Eu am taiat andivele fasii si am amestecat totul. Pana la urma, era rasfatul meu, ca mancam singura, asa ca mi-am permis sa fac o "nebunie in farfurie", chiar daca nu mai arata asa bine. A nu se uita sosul de soia!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi