Chec aperitiv sarat, cu masline si cascaval

Se face ca un chec, dar este un aperitiv sarat, cu gust plin, consistent, in a carui compozitie intra legume si un pic de vin alb. Foarte potrivit pe o masa festiva.



O reteta de acum clasica la noi in familie, pe care am fotografiat-o si o rescriu aici. Cu ocazia acestui Craciun, a tronat astazi, din nou, ca aperitiv pe masa de Sarbatoare. Sa stiti ca vinul nu se simte in compozitie, are timp alcoolul sa se evapore din el, asa ca nu e nici un risc.

 

Chec aperitiv, cu masline si cascaval

Ingrediente
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 4 oua
  • 150 ml ulei vegetal
  • 150 ml vin alb
  • 200 g sunca presata sau jambon
  • 200 g masline fara samburi
  • 100 g cascaval slab
  • 1/2 ardei gras rosu

Mod de preparare

1) Se cerne faina si se adauga in ea praful de copt. Se adauga ouale, atat albusul cat si galbenusul, si se amesteca, pana se omogenizeaza. Cu ajutorul unei furculite se incorporeaza treptat uleiul si vinul.

2) Se taie cuburi jambonul afumat si se rade cascavalul. Se adauga impreuna cu maslinele taiate rondele sau sferturi in compozitie. Se taie ardeiul rosu in felii subtiri si se adauga si el.

3) Se unge o tava de cozonac cu ulei, apoi se tapeteaza cu faina. Se toarna in ea compozitia, care trebuie sa ajunga cel mult pana la trei sferturi din inaltimea tavii, dearece la cuptor va mai creste. Se da la cuptorul incins si se lasa cca 50 de minute sau pana cand putem face testul cu paiul (sau scobitoarea) iar acesta ramane curat cand il scoatem.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi