Prajitura cu frisca si mascarpone, pentru Revelion

Iată o rețetă de prăjitură de casa chiar simplă, cremoasă, dar spectaculoasă. Seamana un pic cu tiramisu, doar că se prepara cu două blaturi, în două culori, în loc de pișcoturi.


Reteta de prajitura cu frisca (pentru Revelion)



Ingrediente
Pentru blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 100 g cacao
  • un praf sare
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • coaja de lamaie rasa

Pentru prajitura
  • 250 g frisca la tub sau gata preparata
  • 250 g mascarpone
  • Sirop de zahar sau suc din compot pentru insiropat
  • Fulgi de cicocolata pentru ornat

1) Se separa albusurile de galbenusurile oualor. Galbenusurile se bat cu zahar, cu ajutorul unui mixer, pana devin ca o crema dulce, pufoasa. Separat, se bat albusurile pana se umfla si devin ca o spuma. Se combina cele doua, amestecand usor, cu miscari lente (cu o lingura metalica sau cu una de lemn nefolosita pana acum), astfel incat sa se omogenizeze amestecul. Se adauga faina in ploaie peste amestecul de oua si se ameteca din nou, tot usor. Se adauga si uleiul la sfarsit, continuand sa se amestece pana ce se omogenizeaza aluatul lichid.



2) Se separa o jumatate din compozitie si se adauga in ea cacao, amestecand. Aceasta jumatatecu tot cu cacao poate fi mai grea, iar blatul rezultatu va fi ceva mai subtire.

3) Se ia o tava pentru cuptor, se tapeteaza cu hartie de copt si se pune o doza de aluat in ea. Se da la cuptor pentru cca 10 minute sau pana trece „testul paiului” (daca bagi in pai in blat, acesta iese curat cand e gata). Se pune si cel de-al doilea blat la cuptor, in mod similar, in aceeasi tava, la acelasi nivel distanta de foc. Se lasa sa se raceasca blaturile.

4) Se amesteca branza mascarpone cu frisca pana se obtine o crema. Se face un sirop de zahar: 2 lingurite de zahar se pun in 100 ml apa calda, pana ce zaharul se dizolva si se insiropeaza blaturile, turnand cu lingurita cate putin sirop, din loc in loc. Sau se poate face acelasi cu lucru cu sucul dintr-un copot de ananas.


5) Se monteaza prajitura, punand mai intai blatul ab, apoi un strat de crema, apoi blatul de cacao, inca un strat de crema. Se persara adeasupra cu fulgi de ciocolata (ii poti obtine si acasa, daca dai o ciocolata neagra pe razatoarea cu ochiuri mari).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi