Reteta de cornulete cu vanilie

Cu sau fara rahat, aceste cornulete sunt potrivite nu doar ca desert de sarbatori, ci si la un ceai, cand ai musafiri, in dupa-amiezele lungi de iarna.




Reteta de cornulete cu vanilie


Ingrediente
560 g faina
2 pliculete zahar vanilinat Dr. Oetker
400 g unt cu 60% grasime
200 g fulgi de migdale sau migdale tocate la masina
100 g zahar

Pentru pudrare
300 g zahar pudra
6 pliculete zahar vanilinat Dr. Oetker 

Mod de preparare:

1) Pe un blat de lucru si se presara faina, in care se face o gaura si se adauga: zaharul, migdalele tocate si zaharul vanilinat. Se amesteca cu degetele. Se scoate untul de frigider (trebuie sa fie rece), se taie, iar bucatile de unt se pun in faina. Se amesteca din nou cu degetele, repede, sa nu se topeasca untul prea mult. Nu trebuie sa devina lichid. (Se pot tine mainile sub apa rece inainte, pentru a se raci, apoi se sterg cu un prosop curat). Se obtine un aluat compact.

2) Se ruleaza bucati lungi, sub forma de batoane, din acest aluat. Se taie din el tuburi lungi de cca 5 cm care se indoaie usor, pentru a capata forma de cornulet. (Daca vrei cornulete cu rahat, intinde foi si taie-le triunghiuri, iar in fiecare triunghi poti sa pui cate un cubulet de rahat, apoi sa rulezi de la capatul lat spre capatul cu varf ascutit).
3) Se tapeteaza o tava, fie cu unt si faina, fie cu hartie de copt (speli mai putin dupa aceea) apoi se pun cornuletele in ea. Se dau la cuptorul incins la 140°C, pentru cca 10-15 minute, pana se rumenesc usor.
4) Se scot si se pudreaza cat sunt calde cu amestecul de zahar pudra si zahar vanilinat.


Si o explicatie finala, chiar daca probabil nimeni nu va sesiza: reteta e cea de pe spatele pliculetelor de Dr. Oetker, doar ca ies extrem de putine cornulete din cantitatea recomandata de ei (iar daca ai multi oaspeti in vizita, sigur nu ajung). Asadar, e o reteta din categoria "testate si aprobate"... cu mici imbunatatiri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi