Retete de Sarbatori: ceafa de porc cu salsa de mango

Fragezimea cefei de porc contrasteaza surprinzator cu textura crocanta si aromele exotice din salsa de mango. Un meniu bun pentru o masa de sarbatoare. Unde mai pui ca e gata rapid.





Un mix de rosii cherry de toate culorile (galbene, grena si rosii), ardeiul verde, mango-ul cu miezul sau portocaliu si ceapa rosie cu notele sale violet coloreaza farfuria foarte placut. Totul e gata in mai putin de 15 minute. Carnea se lasa insa la marinat cu 24 de ore inainte.

Ca gust, este o combinatie indrazneata: carnea frumos impanata de grasime, care se va topi pe gratar, va ramane frageda si suculenta, in timp ce textura salsei este crocanta si dulceaga, aromata puternic de lamaie si gustul de mango. Este intr-adevar o nota racoroasa pentru o masa light si plina de vitalitate.

Ai nevoie de:


Pentru salsa de mango 

1 mango bine copt, ca sa fie dulce
1 ceapa rosie
200 g rosii cherry de toate culorile
1 ardei gras (sau capia) verde
1/2 lamaie verde (limeta)
sare si piper

Pentru preparare, se taie toate ingredientele cuburi mici, se amesteca si se stropesc cu zeama de limeta. Se servesc langa friptura. Nu e nevoie de salata.



Marinata pentru ceafa de porc la gratar

100 ml otet balsamic de Modena
sare grunjoasa, piper proaspat macinat, cimbru si oregano uscate

Unii spun ca ceafa de porc nu are nevoie de nimic altceva in afara de o mana buna de sare grunjoasa in care sa stea o zi sau chiar doua (la frigider!). Ca astfel ii simti cel mai bine gustul. Grasimea care impanzeste carnea (alege bucati impanate cat mai uniform cu "vinisoare" de grasime) o fragezeste suficient, pe masura ce se topeste atunci cand pui ceafa pe gratar.
Pentru altii, otetul balsamic si condimentele in plus adauga fragezime si arome suplimentare carnii.
Faceti un amestec din ingrediente, apoi frecati pe ambele parti carnea cu sucul astfel format si dati la frigider, acoperit cu folie. Bucatile de ceafa se pun pe gratarul incins sau pe tigaia cu grill si se intorc o data. Se lasa pana se rumenesc usor, dar sunt inca moi ca textura si suculente.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi