Rulada din piept de pui, cu ardei copt si afumatura

O rulada umpluta cu ciuperci, ardei copt si afumatura - un aperitiv estetic si gustos pe o masa de sarbatoare..






RULADA DIN PIEPT DE PUI, reteta


Timp de preparare: 
cca 1 ora
Ingrediente:
1 piept de pui
4 feli subtiri de cascaval afumat
5 felii costita afumata, taiata subtire
cateva ciuperci taiate  (proaspete sau din conserva)
1- 2 ardei capia copti, curatati de seminte
2 linguri faina
1 ou
Sare, piper

Mod de preparare:
1) Se taie pieptul in doua, punand cutitul la mijlocul grosimii lui si se desface ca o carte. Se presara cu un pic de faina pe o parte si se bate cu ajutorul unui ciocan de carne din lemn (nu cu cel din fier, care e prea dur pentru carnea de pui). Se intoarce pe partea celalata, se presara iar cu faina si se bate si aici, pentru a obtine o bucata bine legata.


2) Spargem oul si il batem intr-un castron, cu ajutorul unei furculite. Adaugam sare, apoi amestecam cu 1 lingura de faina pusa in ploaie (ca sa nu faca cocoloase) si 2-3 linguri de apa, pentru a obtine un sos besamel gros, dar lichid. Condimentam sosul cu  sare si piper. Din aceasta compozitie pastram jumatate, iar cu jumatate din cantitate ungem bine pieptul de pui. Adaugam apoi deasupra feliile de cascaval si costita, ciupercile, ardeii capia copti, taiati fasii. Se pun ingredentele mai spre mijloc, pentru a putea rula.
3) Rulam usor si inchidem cu ajutorul unor scobitori. Ungem rulada si la exterior cu restul de besamel ramas. Asezam rulada intr-o tava de chec in care am pus hartie de copt.
4) La cuptor, va fi gata cam dupa 30-40 min, la foc potrivit.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi