Cum masori ingredientele daca nu ai cantar?

Un scurt tabel cu masuratori pe care le poti face in bucatarie: gramaje pe care le poti afla dupa lingurite, linguri si cani.



Recunosc, nici acum nu mi-am cumparat un cantar de bucatarie, iar adesea pun "la ochi" cantitatile de ingrediente de care am nevoie intr-un anume fel de mancare. Mancarea imi iese si asa.

Totusi, cum masori ingredientele din bucatarie ca sa fii cat mai precis in estimari? Una este sa pui "cat cuprinde", iar alta sa stii ca ai respectat reteta si nu a ta e vina daca nu iese ceva (ci a bloggerului culinar, nu?). Pana la urma bucataria este si chimie, nu numai inspiratie. Cu dozajele potrivite obtii nu anume gust... Iar unele retete, mai ales de prajituri, chiar au nevoie de o respectare stricta a cantitatilor, altfel...



Stiu, nu poti descarca acest tabel (imi cer scuze, e doar o masura de prevedere, pentru a evita "imprumuturile" de poze), dar poti intra aici oricand ai nevoie. Sau, desigur, poti nota cantitatile. Multumesc si sper sa iti fie de folos.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi