Paste integrale cu spanac si pui

Pastele integrale reprezinta o alegere sanatoasa, iar daca adaugi la ele "baby" spanac, piept de pui si rosii cherry proaspete obtii un fel de mancare cu parfum mediteranean, delicios in orice sezon. In plus, se face rapid si usor.


Paste integrale cu spanac si pui


Paste integrale cu pui si spanac. Reteta

Ingrediente pentru 4 portii
  • 1/2 pachet paste integrale (eu folosesc Barilla)
  • 1 piept de pui
  • 1 cutie rosii la conserva, taiate cuburi
  • 500 g (1 punga) baby spanac
  • ulei de masline
  • o mana de rosii cherry (in ce culoare doresti)
  • 1/2 capatana de usturoi 
  • 100 g unt
  • parmezan la bucata intreaga (nu te pare scump comparativ cu cel gata "ras", care d eobicei este doar o branza uscata de mai proasta calitate; oricum, il vei folosi la minim patru feluri sau salate)
  • sare, piper, 
  • cimbru si busuioc sau oregano (uscate, daca nu gasesti proaspete)


Mod de preparare
1. Se pune pe foc o oala cu apa rece si sare (fara ulei, pentru ca vom scoate pastele peste cubuletul de unt si le vom amesteca impreuna cu el, e suficient ca sa nu se lipeasca intre ele.) Cand apa clocoteste, se adauga pastele si se fierb conform indicatiilor de pe pachet.

2. Intr-o tigaie non aderenta, se incinge uleiul de masline. Se spala pieptul si se taie intai fasii pe lung, apoi cuburi, cat mai marunte. Se condimenteaza cuburile cu sare, piper, cimbru si busuioc sau oregano. Se calesc cuburile astfel pregatite in uleiul de masline, pana ce se rumenesc.

3. Se adauga peste pui rosiile si continutul conservei si se pastreaza cutia. Se amesteca bine, cu o lingura de lemn, pana scade putin sosul, iar rosiile se incalesc. Umple conserva goala cu apa, toarna peste sosul cu pui si da focul mic. Intre timp, curata cateii de usturoi, taie-i, scoate-le mugurele din mijloc si marunteste-i. Cand sosul a scazut, dar e inca lichid, adauga cateii de usturoi tocati.

4. Spala spanacul si pune-l in tigaie. Nu te teme ca se incarca tigaia, intr-un minut spanacul se va inmuia si va scadea. Amesteca usor cu lingura. Dupa un minut, da sosul de pe foc.


5. Scoate pastele si scurgele intr-o sita. Clateste-le 30 de secunde sub jet de apa rece, dar nu prea mult, pentru ca nu vrem sa se raceasca, si nici sa se scurga de tot de apa. La racorim un pic, doar ca sa nu se lipeasca intre ele. Intr-un castron mare, pune cubul de unt si adauga peste el pastele. Taie felii subtiri de parmezan cu ajutorul unei unelte cu care se curata legumele. Amesteca bine pastele, cu doua furculite.

6. Serveste-le cu sosul de spanac si rosii chery proaspete, spalate si taiate. Adauga-le pur si simplu ca intr-o salata.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi