Suc cu proprietati anticancerigene

Azi un celebru suc anticancergien, pe baza a patru ingrediente: sfecla, morcovi, portocale si mere. Ce zici? Sau te numeri printre cei care dimineata prefera pastilele aliniate pe masa, cu doua pahare de apa langa?



Stii gaselnita aia de marketing prin care esti convins ca e bine sa iei tot felul de pilule si medicamente zilnic? "Ca sa ai doza necesara de minerale si vitamine, ar trebui sa mananci o lada de fructe si legume sau sa pasti un camp de spanac... tot zilnic." Ei, se pare ca nu e chiar asa. Exista o solutie prin care toata puterea plantelor se poate concentra intr-un singur pahar: sucurile proaspat stoarse. Doar daca suferi de o problema de sanatate care nu iti permite sa consumi alimente crude merita sa apelezi la suplimentele nutritive. Altfel, incearca asta:

Anticancerigene, detoxifiante, vitaminizante, utile in diete de slabire sau in refaceri dupa boli indelungate, sucurile de fructe si legume sunt o adevarata comoara... Doar ca ai nevoie totusi de ceva. In afara de legume si fructe de la piata. Trebuie sa iti iei un robot de bucatarie dedicat (din acela care depoziteaza pulpa intr-o parte si storc sucul in alta) si sa te inarmezi cu multa pasiune pentru propria sanatate. Dar pe piata se gasesc si variante accesibile de roboti, nu doar uzine din acelea miraculoase de care multi nici nu viseaza sa se atinga. Pentru inceput, insa, cel mai bun aparat e cel pe care ti-l permiti. Ce spui? Dar deja te pasioneaza sa fii sanatos? Pai foarte bine atunci, sa incepem cu cel mai cunoscut si apreciat suc de fructe su legume.

Sucul de sfecla rosie, cu mere si morcovi are, conform multor voci, proprietati anticancerigene recunoscute. 



Studii recente arata inca o data ca sfecla rosie este una dintre cele mai benefice legume pentru organism. Cunoscută de ani de zile ca fiind „protectoarea” ficatului, sfecla rosie reprezintă o sursa excelentă de vitamina B, acid folic (folati), mangan si potasiu. Bogata in antioxidanti naturali, cu efect d eintinerire si eliminare a toxinelor, ea contine si aminocizi esentiali în dezvoltarea si mentinerea tesutului muscular.
Sucul de sfecla rosie consumat in fiecare dimineata are efect benefic asupra presiunii sangelui, deoarece impiedica formarea cheagurilor de sange si depunerea colesterolului pe vasel sanguine. Scade tensiunea arteriala iar, mai mult, betacianina, substanta care se gasestete in sfecla, contribuie la eliminarea toxinelor din organism si la prevenirea aparitiei cancerului!
 
Sucul de morcovi contribuie si el cu alte set de vitamine, dintre care cea maiimportanta este vitamina A, si nutrienti la efectele benefice ale sfeclei. Sucul de morcovi are un rol important in digestie, contribuie la reintinerirea celulara si la cresterea numarului de globule rosii. Stimuleaza functiile hepatice, este tonic, remineralizant, tine la distanta gastritele si ulcerul gastroduodenal, ajuta la prevenirea anemiei si intareste imunitatea.

Sucul de mere completeaza acest trio eficient nu doar cu gustul sau dulce, care face bautura dimineatii mai buna la gust, ci si cu o serie de efecte recunoscute: actionand pentru cesterea imunitaii, sucul de mere este simultan si un bun detoxifiant, fiind recomandat in curele de detoxfiere a ficatului. Sucul de mere este bogat in vitamine, fitonutrienţi, potasiu, siliciu si fier. Sucul de mere este depurativ, laxativ, antiseptic, tonic, antireumaticc. Reglează functiile ficatului si ale vezicii biliare, contribuind la eliminarea rezidurilor acumulate in canalele biliare. Si sucul de mere, ca si cel de sfecla, contribuie la reducerea colesterolului din sange. De asemenea, ajuta la reglarea nivelului insulinei din sange, curata sangele, fortifica sistemul nervos.

Pentru cca 1 litru de suc de sfecla rosie

  • 500 g morcovi
  • 750 g mere
  • 1 sfecla rosie medie (cu cat suporti mai multa sfecla, cu atat mai bine, ea ii da si o culoare rosie foarte apetisanta sucului)

Se curata sfecla de coaja tare si se taie felii. Morcovii se pot doar spala si utiliza cu tot cu coaja. Merele se curata de samburi si se taie felii. Le poti taia cuburi. Acum, hai cu ele in robot! Combina-le cand le pui la stors, ca sa nu amesteci dupa aceea. La final, amesteca sucul, la servire, cu spuma care se formeaza.




Poti face sucul de seara si il poti pastra in frigider, intr-o "sticla de sticla", de unde il vei consuma in termen de 24 de ore. Daca il pui la frigider si nu il consumi imediat, adauga cateva picaturi de zeama de lamaie proaspat stoarsa, pe post de antioxidant.

Desi nu as indemna pe nimeni sa isi caute tratament pentru o boala grava doar in sucuri, fara sa mearga la medic, cred in puterea regeneratoare si revitalizanta a plantelor si in studiile care demonstreaza ca schimbarea atitudinii de viata si a igienei alimentare sunt esentiale pentru orice fel de vindecare.
Cat pentru cei care nu au afectiuni grave, cu siguranta doua saptamani de sucuri vor face minuni, inclusiv pentru ten, piele si par.
In plus, sucurile se pot bea oricand si oricat, iar pe de alta parte nu este nevoie sa faci pauza intre o cura de sucuri de fructe si alta.

Incearca si sucul detoxofiant cu Pere si ghimbir. In articol vei gasi si cateva intrebari si raspunsuri despre dieta de detoxifiere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi