Cake pops cu ciocolata, sau altfel de acadele. Cum se fac

Cake pops sunt un fel de acadele al caror "miez" poate fi facut din prajituri. Daca faci acasa aceste bomboane care atrag atat de mult copiii, macar vei sti ce pui in ele si vei inlocui mai putin sanatoasele acadele din comert.

 



Pentru ca se fac din blat de prajituri, inmuiat intr-o baie de ciocolata, aceste "acadele" false sunt mult mai sanatoase pentru dintii copiilor. In plus, cantitatea de zahar este atat de mica "per acadea" incat le puteti servi linistiti celor mici, chiar si zilnic, ca tratatie rapida dupa masa: cate una, nu mai multe, desigur.

Haideti sa vedem reteta (si dati scroll mai jos pentru o varianta rapida a acesteia sau daca vreti un link video catre o reteta in engelza, in care puteti vedea si cum se procedeaza).

Cake-pops cu ciocolata



Ingrediente

Pentru aluatul pufos (blat de prajitura)
100g faina alba simpla
20 g pudra de cacao
140 g zahar brun
40 g unt nesarat
Sare
1 si ½ lingurita praf de copt
120 ml lapte
1 ou
Cateva picaturi de esenta de vanilie

Pentru crema de unt
125g unt (nesarat) moale
1 lingurita esenta de vanilie, dupa gust
300 g zahar pudra
2 linguri lapte

Pentru glazura de ciocolata
200 g cicolata neagra
200 g ciocolata cu lapte
Ornamente dulci pentru glazuri
Nu uita de betisoare de plastic!



Mod de preparare:
Pasul 1: Se incalzeste cuptorul la 170 ° C si sa tapeteaza o forma cu 12 briose cu hartie. Daca nu ai, se poate turna aluatul si ca atare, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Pasul 2: Pentru a face aluatul pune faina, pudra de cacao, zaharul, praful de copt, sarea si untul intr-un mixer si amesteca pana ce optii un aluat sfarmicios.

Pasul 3: Bate laptele cu oul si extractul de vanilie intr-un castron, apoi adauga lent la amestecul de faina si bate pana obtii un aluat neted.

Pasul 4: Toarna amestecul in forma pregatita si da la cuptor 20-25 de minute.

Pasul 5: Raceste aluatul pe un gratar si lasa-l la frigider peste noapte, pentru a se „invechi”.

Pasul 6: Amesteca ingredientele pentru crema de unt, pana obtii un amestec pufos. Scoate prajitura din frigider si faramiteaz-o intr-un castron mare, pana ce seamana cu un pesmet fin, adauga amestecul de unt si ia cate o portie cu o lingura, pe care o poti framanta usor in mana. Amesteca un pic, sa iasa aerul din ea, turteste si formeaza o bila mica.

Pasul 7: Infige un betisor in fiecare bila de amestec, pune-lepe fiecare pe o tava de copt si da-la frigider aproximativ 30 minute. Intre timp, topeste  ciocolata si las-o sa s eracoreasca.
Inmoaie fiecare cake pop in galzura de ciocolata, lasa cateva secunde sa se racoreasca, apoi decoreaza dupa plac cu bilute si ornamente. Se pot pastra in frigider.


Cake pops si alte variante

Reteta de mai sus este doar cea mai gustoasa dintre variantele in care puteti face aceste prajiturele numite in engelza cake-pops.

Varianta scurta de cake-pops

Pasul 1: Se poate folosi orice tip de prajitura sau blat de tort, care se faramiteaza. In blatul faramitat se amesteca o lingura de unt. Se framanata in maini un pic si se face o bliuta.
Pasul 2: Se pune biluta pe un betisor, se trece prin ciocolata lichida (topita doar 30 de secunde intr-un ibric), se lasa cateva secunde sa se raceasca, apoi se adauga ornamente. Gata.

Vezi aici video in engleza, in care poti remarca si cat de lichida e cicolata si cum arata bilutele de aluat cand le framanti:



1 comentarii:

  1. este soper reteta o iesit foarte bun ma bucur ca am luat reteta de la voi :*

    RăspundețiȘtergere

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi