Cum transformi un ou fiert intr-un aperitiv delicios

Un ou fiert simplu poate deveni rapid un aperitiv "ca de restaurant".  O idee din seria lucurilor mici pe care le putem face zilnic pentru a ne imbunatati starea de spirit.



Nu-s eu Columb, dar cand vine vorba de oua in bucatarie am si o alta perespectiva in afara de cea clasica! Dar va rog, lasati prostiile, voiam sa spun doar: de ce sa mananci oul fiert la micul dejun asa, simplu, adica sa-l infuleci fix ca Zdreanta, fara sa intelegi nimic din el, cand ai putea sa il aranjezi pe farfurie cu atâta artă incat sa stii ca ziua ta a inceput minunat?

Acorda-ti cinci minute, cat timp fierbe oul ala, ca sa aduni de prin frigider cate ceva ce ar face umplutura delicioasa. Toaca si amesteca. Te asigur ca ce am facut aici este si dietetic, sala nu va fi compromisa.

Dintr-un singur ou cu putina ceapa verde si telemea iti iese o adevarata gustare, pe care, cand o sa o vezi in farfurie, iti vei da seama ca ai fi putut-o servi linistit pe o terasa, la mare.  Cam asta inseamna sa fii pasionat de mancare si de slow-food. Cinci minute in plus... si ziua nu mai incepe la fel.

La un ou fiert poti pune:
  • 1 felie mica-mica de branza telemea cu 14% grasime
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 1/4 rosie sau 2 rosii cherry


Le toci pe toate si le amesteci cu galbenusul fiert, adaugi sare si piper si gata!

Pesmetul Wassa vine la urma, pentru ca iti ramane umplutura si ar fi pacat s-o risipesti. In plus, ai nevoie si de niste fibre la micul dejun.

Restul de rosie o poti adauga la servire.


Ah, da, daca mai pui si doua fire de ceapa verde si o frunzulita de busuioc rosu din ghiveci zici ca e cine stie ce mare chestie! Iar gustul e muult mai bun. Give it a try!








0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi