Lipie cu vinete si rodie

O lipie cu vinete coapte si rodie care merge la suflet in orice zi calda de vara. Dupa unii, rodia ar fi si fructul pacatului originar (nu marul)... Pentru mine e drept ca reprezinta o ispita. Rodia, ce credeati? Mai ales in acest fel de mancare.



Rodia este noua inspiratie a acestei veri si se potriveste de minune cu gustul de vanata. Cine nu a vazut inca retetele de vinete la gratar cu rodii le gaseste aici. Daca vreti totusi ceva mai usor si nu va deranjeaza mirosul de ceapa, puteti pregati ceva mai usor:

Lipie cu salata de vinete coapte si rodie

  • 2 vinete mici
  • 4 lipii
  • 4 cepe mici sau o ceapa mare
  • 1 rodie
  • sare, piper


1. Stiu ca "toata lumea" stie sa faca o salata de vinete, dar pentru ca ma cheama Hobbybucatar, explic si pentru incepatori. (Cei avansati pot sari direct la montat lipiile, ca sigur le este suficienta ideea.)

Coace vinetele pe toate partile, pana ce coaja devine neagra si uscata. Lasa sa se raceasca, apoi curata bine coaja de pulpa alba a vinetei, cu grija sa nu indepartezi si miezul, care e alb si moale. Scurge bine de apa (poti pune vinetele intre doua funduri de lemn, usor inclinate deasupra chiuvetei, astfel incat apa sa picure din ele). Toaca vinetele cu un tocator de lemn sau cu latul unui cutit: bate-le intr-un sens, apoi pune latul tocatorului perpendicular pe liniile abia facut si bate in sens invers.

2. Toaca ceapa, cubulete. Amesteca vinetele cu ceapa, sare, piper.

3. Curata rodia, adica scoate semintele.

Amesteca salata si pune amestecul pe lipie. Presara bobite de rodie. Daca lipia e cumparata, e de preferat s-o incalzesti, are gust mai bun. Pofta buna!





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi