Pizza rapida cu foitaj (foietaj)

Pizza pe blat din foitaj (foietaj) are avantajul rapidității de gătire și servire. Ați încercat vreodată? Dacă nu, este momentul potrivit! Roșii se găsesc din belșug, foarte gustoase, peste tot.



Deși nu este o rețetă clasică (foitajul este un aluat franțuzesc, pe când pizza este de origine italiană) această pizza vine cu avantajul rapidității. Unde mai pui că este foarte gustoasă caldă și se face ușor. Este bună mai ales atunci când s-au anunțat oaspeți, dar ai și alte treburi: cât te ocupi de ele, numai bine se dezgheață un pic aluatul scos din frigider!


Pizza rapida pe blat de foitaj 


Ingrediente
  • 1 foaie de aluat foietaj (400 g)
  • 1 ou
  • 2 tomate mari, roșii
  • 300 – 400 g roșii cherry
  • câțiva ardei mici, iuți, cât mai puțin picanți (opțional)
  • 20-25 buc. măsline negre (dacă folosești verzi, le pui la sfârșit, când scoți pizza din cuptor)
  • sare
  • piper
  • orice fel de brânză ai prin frigider, rasă
  • frunze proapsete de busuioc



Sos de tomate pentru uns blatul de foitaj de la pizza
  • 4 linguri suc de rosii sau 2 lingurițe bulion amestecate cu apă
  • sare
  • piper
  • oregano



1. Aluatul se decongelează la temperatura camerei, dar ai grijă să fie încă rece când îl tai. Cu un cuțit bine ascuțit, se taie blatul pe lung, pentru a obține apoi porții ușor de consumat.

2. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și pune pe ea foile de aluat. Bate oul apoi unge foietajul cu spuma de ou.


3. Unge cu sos de roșii suprafața blatului. Presară apoi brânza rasă. Poți folosi brînză de oaie, feta sau mozzarella.



4. Spală legumele. Taie roșiile mari rondele, iar roșiile cherry în două (nu uita să le îndepărtezi codița - una nu e problemă, dar prea multe se spune că ar fi toxice). Adaugă peste stratul de brânză urmptoarele: rondele de roșii, jumătăți de roșii cherry, măsline și ardei iuți întregi.

5. Preîncălzește cuptorul, să fie fierbinte. Presară oregano, sare, piper și dă tava la cuptor la foc mediu, pentru 10- 15 minute.

6. Scoate din cuptor, lasă un pic la răcit și taie porții. Adaugă busuioc. Pizza cu foietaj se poate servi stropită cu ulei de măsline, cu ketchup, cașcaval ras, parmezan etc. Sau, pur și simplu... caldă.




Poftă bună!




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi