Chiftelute de dovlecei, la cuptor

Chiftelute de dovlecei: chiar si pentru cei mai mofturosi dintre voi, aceste chiftele vegetale vor fi o descoperire epocala. Mai ales ca sunt cele mai dietetice chiftelute pe care le-ati mancat vreodata!



De data aceasta nu am mai apucat sa fac fotografii frumoase, pentru ca era seara, tarziu, cand le-am gatit, si... de fapt am mancat prea repede toate chiftelutele. De una singura!

Partea cea mai tare este ca "parjoalele" de față nu sunt prajite. Mai mult, sunt pe baza de dovlecei, cunoscuti pentru faptul ca sunt prietenosi cu silueta, asadar sunt perfecte si pentru cei care vor sa manance cu putine calorii si fara grasimi.

Sunt mai gustoase reci. Eu va recomand sa le faceti seara si sa le serviti a doua zi. (Sau sa faceti mai multe, ca sa va ramana.)

Chiftelute de dovleci, la cuptor


Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatit: 20 minute

Ingrediente pentru 2 portii:
  • 2 dovelcei medii
  • 1 ou
  • 2 linguri de faina sau (1 lingura de faina si 1 de pesmet)
  • 1 legatura de marar
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper, cimbru 
  • Pentru copt: tava de cuptor si foaie de copt

Mod de preprare:


1. Se dau dovleceii pe razatoare si se lasa intr-o sita, sa se scurga bine. Cand ii punem in castronul unde vom face amestecul de chiftelute vegetale, ii mai stoarcem o data. (Lasa multa apa si va fi nevoie de prea multa faina apoi.)

2. Adaugam peste dovlecei oul (albusul si galbenusul), mararul tocat, condimentele, usturoiul dat pe razatoare.


 3. Adaugam treptat si faina si amestecam.


4. Scurge din nou de apa (daca s-a mai adunat intre timp). Preincalzeste cuptorul si pregateste o foaie de copt si o tava.

5. Pune cu lingura pe foaia de copt chiftelute subtiri, nu mai mari de un deget grosime. (Daca sunt prea groase, se vor lipi in partea de jos, dar nu se vor face in partea de sus.) Turteste-le cu lingura si da-le forma tot cu aceasta. Lasa un pic de distanta intre chiftelute.


6. Da tava la cuptorul incins pentru 10-15 minute. Da focul la moderat. Scoate tava si, cu o paleta, intoarce chiftelutele pe partea cealalta. Se mai lasa 10 minute. (In conditiile in care cuptorul tau nu este suficient de incalzit, s-ar putea sa fie nevoie de mai mult timp pana sunt gata. Trebuie sa fie bine facute, rumenite spre maroniu-inchis).

Pentru un meniu cu adevarat light, le poti servi cu salata de rosii si cu un piure de avocado sau de mazare. Pofta buna!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi