Supa de mazare si piure de legume

Pentru că supa de mazare cere zeamă de legume, ai ocazia să gatesti un întreg meniu în doar o oră. Ca doar nu e cazul sa arunci legumele fierte pentru supa! Modul perfect de a servi legume, pentru toți, mai ales copii. Sau, daca vrei, pentru dieta ta keto.




Supa cremă de mazare este un deliciu cu care poti începe o serie de mese, mai mult sau mai putin sofisticate. Menta da supei de mazăre o aromă racoritoare si o face mai usor digestibilă. O bază de proteine și grăsimi (alege cel mai bun unt, de dorit cu 80% grăsime) necesare mai ales pentru copii.
Dacă nu ții dietă, poți să servești supa cu crutoane. Dacă ții o dietă ketogenică, rade deasupra supei, la servire, o mână bună de parmezan.

Supă cremă de mazăre

Ingrediente
  • 600 g mazăre (congelată sau proaspătă)
  • 100 g unt
  • 150 g smântână
  • 1 legătură mentă proaspătă
  • sare

Mod de preparare:
1. În doi litri de apă, fierbe legume rădăcinoase de supă: morcovi, păstârnac, pătrunjel, țelină, o ceapă albă. Scoate legumele cu o spatulă, dă-le deoparte pentru piureul de legume (vezi mai jos), spumează și, în timp ce apa este încă pe foc, pune la fiert mazărea.

2. Când mazărea a fiert, scoate o bună cantitate din lichidul în care a fiert și d-l deoparte. Pasează cu unt și smântână, adaugp menta spălată și tocată (păstrează câteva vârfuri și pentru decor). Subțiază cu zeamă de supă, atât cât dorești.



Piure de rădăcinoase

Ingrediente
  • Legumele de la supa de mai sus
  • 50 g unt
  • 50 g smântână


Mod de preparare
Morcovii, păstârnacul, pătrunjelul și ceapa scoase din supă, amestecate la blender cu unt și smântână, dar fără apă, vor realiza piureul pentru felul doi.
Iese o cremă de legume fină și aromată, pe care orice copil, chiar și un bebeluș aflat la diversificare, o va găsi delicioasă.

Aici, crema de legume a fost folosită ca garnitură la două porții de cod de Alaska, fiert la aburi. Poftă bună și... sănătate!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi