Cele mai gustoase spaghetti Carbonara

O reteta clasica, dar pe care putini stiu sa o faca exact asa cum trebuie. Secretul: oua, nu faina!


Multi cred, chiar si acum, ca pastele carbonara se fac cu faina sau cu smantana. Dar adevaratele paste carbonara au la baza ou si parmezan. Astfel, iese un sos cremos, fin, mult mai gustos decat ceea ce ai preparat pana acum.

Atentie totusi la oua, pentru ca sunt destul de putin facute: spala-le coaja inainte de preparare.

Spaghetti Carbonara, clasice

Ingrediente
  • 500g paste
  • 300g bacon
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 150 g parmezan
  • sare, piper

Mod de preparare
1. Se fierb pastele in apa cu sare si se scurg de apa, dar se pastreaza un pic din apa in care au fiert. Pune bacon-ul intr-o tigaie adanca, la prajit, apoi dupa 2 minute, cand este rumenit usor, adauga pastele in tigaie si mai amesteca 2 minute. Pastele vor continua sa se faca.

2.Intr-un bol mare, in care incap toate pastele, se amesteca bine 2 oua (albus si galbenus) impreuna cu 2 galbenusuri. Se adauga parmezanul ras, sare si piper proaspat macinat. Se toarna pastele fierbinti din tigaie peste amestecul de oua. Amesteca bine, pentru ca ouale sa se fac de la caldura pastelor, apoi presara patrunjel proaspat tocat si inca un pic de parmezan.

Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi