Supa crema de dovleac, cu tapenade




Incercati gustul acestei supe de dovleac cu tapenade: cateva masline tocate si combinate cu un catel de usturoi pisat, care se adauga la servire.

Daca vrei o supă extrem de simplă, de toamnă, aurie si calda, dar si foarte nutritiva, cumpără un dovleac din piață. Eu am dezvoltat, dupa cum se vede,o adevarata pasiune pentru supa de dovleac.

Dovleacul este una dintre putinele vegetale la care nu se folosesc pesticide. In plus, are o mulțime de proprietăți nutritive. Contine minerale(calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, cupru, mangan, seleniu) si vitamine (A, C, B1, B2, B3, B5, B6, B9).



Supa crema de dovleac

Ingrediente:
  • 1 dovleac mediu
  • apa cu sare
  • 4 masline mari si 1/2 catel de usturoi

Mod de preparare:
Se fierb cuburile in apa cu sare, pana se inmoaie. Se da o parte din apa deoparte si se paseaza dovleacul cu apain care a fiert. Se maiadauga apa dupa cum doresti supa de grasa sau subtire.
pentru servire,toaca maslinelesi catelulde usturoi

Incearca siai sa vezi. Iese o cremă atât de fină, aproape lucioasă, încât ai putea-o servi cu încredere chiar și celor mai rafinați meseni.


Idee: fa-ti rezerve: Cuburile de dovleac pot fi congelate, in pungi, timp de 3 luni

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi