Cum se face cheesecake



"Tu faci cheesecake cu mascarpone?" m-a intrebat cineva anul trecut, iar eu am dat din colt in colt. Nu faceam cheesecake și habar nu aveam cu ce fel de brânză se face sau ce se mai pune în crema de brânză. Drept pentru care am decis să îndrept situatia. Rețeta de față este inspirată din trei rețete diferite.

Cheescake cu cremă de mascarpone și bezea

Ingrediente pentru un cheesecake cu diametrul de 18 cm

Pentru blat

  • 200 g biscuiți digestivi
  • 50 g unt

Pentru crema de mascarpone
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 120 g zahăr pudră
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 ouă + 2 albușuri

Pentru bezea

  • 2 albușuri de ou
  • un praf de sare și zahăr

Dă biscuiții la mașina de tocat (sau prin robot), amestecă-i cu unt topit, până obții o masă omogenă. Presează aluatul de biscuiți într-o formă, ridicând un pic marginile. 
Bate frișca, apoi amestecă ingredientele pentru umplutură și întinde crema pe cheesecake. 

Dă la cuptorul preîncălzit, la 180°C timp de 15 minute, apoi la 160°C timp de 60 minute.


Bate albușurile cu un vârf de cuțit de zahar și sare, până obții o spumă foarte tare. Coace încă 30 de minute, apoi scoate din cuptor. Lasă prăjitura să se răcească, apoi la la frigider minim 4 ore.

Poftă bună!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi