Super alimente: hreanulTrebuie să vă mărturisesc că am redescoperit un panaceu universal care, în afară de faptul că este perfect în bucătărie, mai are și beneficii recunoscute pentru sănătate. Condiment aromat și picant, hreanul este o plantă-minune pe care mulți nu o bagă în seamă. Mi-am propus s-o reabilitez.

Hreanul sau Armoracia Rusticana este rudă cu varza și alte crucifere (da, el face parte din familia Brassicaceae), o familie de plante foarte respectabilă de altfel și care este cunoscută pentru proprietățile ei vindecătoare, în toate formele posibile.

Hreanul are proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare, antioxidante, antibiotice. Conţine uleiuri eterice, vitamina C, B1, B2, glucide, enzime, fier, calciu, potasiu, magneziu. Este folosit ca remediu în boli precum gripă, bronşite, sinuzite, reumatism, anemie, dar este și un stimulent al digestiei şi metabolismului.

Afla mai multe despre cum se crește hreanul și pe Lumea Satului

Hreanul este și un bun conservant natural.

Tot astăzi urmează pe Hobbybucatar o rețetă de sos de hrean și un articol despre proprietățiele anticancerigene ale hreanului (conform unor studii făcute la Cornell University). De asemenea, în weekend vă aștept, tot la categoria super-alimente, pentru a afla mai multe și despre urzici și alte legume de primăvară.

Abonează-te pe acest site ca să nu pierzi nici un material nou.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi