Cel mai bun antricot de vită din oras


Revin in Promenada pentru o recomandare à la carte: un restaurant clasic cu servire ireprosabila si fripturi perfect preparate. Gusturile pretentioase, dar si cele fine vor fi pe deplin satisfacute la Antricot, steak și gourmanderie, unde chiar si carnea de vita aleasa are o poveste: Aberdeen Angus este o rasa de bovine utilizata în mod obinuit în productia de carne de vita de calitate, ce asigura aprovizionarea localurilor de lux din multe tari.
Nu stiu daca gustul perfect al fripurii comandate de mine la Antricot este dat de calitatea produselor furnizate sau de talentul bucatarului (eu cred ca de amandoua), dar iti recomand pur si simplu sa incerci... Si nu doar steak-urile, adica fripturile.

Un antricot de vita, ca doar de aceea am venit 

Ținuta impecabilă a restaurantului și serviciile au devenit brusc doar un plus atunci când am tăiat și am gustat prima felie din anticotul de vită perfect gătit de Mihai, chef specializat pe steak-uri (ce deține secretul deliciosului sos de ghimbir și al celui de piper pe care mi le-a servit alături).

O selectie de delicatese, aranjate si prezentate perfect de Mihai

Si o friptura... pardon, un steak perfect! 

Chiar nu eram fan al cărnii roșii până când nu am savurat această friptură, absolut perfect aleasă și gătită. Suculentă, aromată, fragedă, lăsată exact cât trebuie pe grătar, într-un echilibru total de condimente și savori, cu exteriorul ușor afumat, crocant și pe care cristalele de sare grunjoasă sclipesc discret - doar un secret dintre multe altele pe care probabil le știe Mihai.


Se topește în gură. Parfumul ușor picant și aromat al celor două sosuri completează perfect friptura, lângă care papilele tale gustative cer neapărat niște cartofi wedges noi, bine rumeniți și pufoși în interior. Vrei rafinament și consistență pe aceeași farfurie? Nu rata antricotul de vită de la Antricot. (Pe mine m-au convins și o să revin neapărat, să încerc și coastele.)

Salata cu piept de rață afumat în casă și sos balsamic

M-au surprins mereu parfumurile de carne afumată alături de brânzeturi și fructe, dar le consider printre cele mai rafinate combinații și chiar aceasta este ideea: papile gustative fericite. Parmezanul sărat din această salată creează un contrast perfect cu strugurii dulci, iar împreună cele două realizează contextul potrivit pentru a pune în valoare rața afumată în casă. Doar pentru cunoscători!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi