Mousse raw vegan de avocado, cacao si fulgi de cocos

O cremă dulce de cacao, pe bază de ingrediente naturale, pentru care nu ai nevoie de coacere. Cumpără avocado moale, gata de preparare, și verifică dacă ai prin cămară: o mână de migdale crude (sau caju), cacao, miere și fulgi de cocos.După două săptămâni de dietă doar cu carne și legume, simțeam că nu mai pot de pofta de dulce. Da, am slăbit, dar ce folos dacă și voința mea cobora odată cu acul cântarului? Așa că, dacă tot este weekend, am decretat situație de criză... glicemică. Îmi permit puțin dulce! Am ales, totuși, ingrediente pe cât se poate de sănătoase și un mod de preparare simplu, ca să nu fie abaterea chiar așa de mare.

Faptul că este un desert raw-vegan nu ar trebui să mire pe nimeni, din moment ce cunoaștem cu toții avantajele acestui tip de alimentație. Eu am toată admirația pentru care care pot să îl țină, indiferent de procentul de alimente crude pe care le folosesc. Așa că am luat exemplu de la ei și am pregătit acest moussede cacao, care a ieșit delicios. (Sau,mă rog, așa i se pare unui om care nu a mai mâncat nimic dulce de două săptămâni, nici zahăr, nici produse de patiserie... Am mai spus că am slăbit?)

Așadar, s-au bătut lupii la gura mea, iar desertul a fost gata în 10 minute, cu tot cu timp de fotografiat. În timp ce prelucram fotografiile l-am și devorat! E foarte simplu de făcut.

Mousse raw-vegan cu avocado, cacao și miere

Ingrediente
  • 1 avocado bine copt 
  • 1linguriță zeamă de lămâie
  • 2 lingurițe rase de cacao
  • 2 lingurițe cu vârf fulgi decocos
  • 1 lingură de miere
  • 5 migdale (sau caju) crude
 

Mod de preparare:
Tai avocado cuburi, pe care le stropeși cu zeamă de lămâie. Amesteci cu cacao și fulgii de cocos, pasând cu furculița. Adaugi mierea, amesteci bine, iar la final toci migdalele și le presari peste mousse.

Poți servi simplu sau cu clătite proteice. Eu le aveam gata făcute de la micul dejun.

Cum faci clătite proteice?

Folosești o doză de proteine pentru masă musculară (simple sau cu vanilie), 100-150 ml apă și un ou. 

Le amesteci în blender. Apoi într-o tigaie mică încingi un pic de ulei de cocos și torni o jumătate din cantitatea de lichid. 

Le lași să  se facă lent, apoi le întorci. Nu te speria dacă la început par mai degrabă să se strice, făcându-se ca o brânză. Ele se coc treptat și devin ca niște lipii, dar aromate.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi