Ce mananci in Nisa, Franta. Creveti, fructe de mare, tarte, branzeturi

Franta este renumita pentru bucataria sa, dar fiecare zona a acestei tari are un specific propriu. Gastronomia la Nisa, pe malul Mediteranei, este caracteristica pentru Coasta de Azur si Provence si se bazeaza nu atat pe aluaturi si foietaje, cat pe fructe de mare, peste, legume si fructe.

Unde mananci fructe de mare atat de mari, cele mai bune selectii, in Nisa? In piata Garibaldi este un local se pare celebru in special printre rusi si italieni. Se numeste Cafe de Turin


Nu este cel mai ieftin loc, dar in fond e zona turistica si macar aici te bucuri de o selectie atenta de scoici de crescatorie si creveti de toate marimile. Crevetii sunt la portie, poti lua 6 sau 12 bucati, ii poti alege pe dimensiuni - mici, medii si mari. Asadar, iti poti face incalzirea (vorba sa fie, racirea, mai bine zis) cu niste portii de creveti reci, care vin de pe pat de gheață.


Bun, dar nesatisfacator daca ti-e foame. Foame din aceea, de român obișnuit cu ceafă de porc și cartofi prăjiți.

Vinul rose, specific pentru cam orice restaurant in Nisa, vine la pahar si costa, in medie, 4 euro. De regula, este vorba de "vinul casei", un vin fara prea mari pretentii, de masa, bun atat la fructe de mare, cat si la aperitive sau chiar fripturi...Total: 60 euro cu tot cu tips

Desert: încearcă tartele cu fructe 

De fapt, cand ajungi intr-o tara straina si ai un buget limitat, cauti sa eviti gastonomia locala. Chiar si eu, care s-ar spune ca trebuie sa ma documentez si sa scriu, prefer un fast food de la care, cu 5 euro, rezolv și foamea, și bucuria gustului. Tartele cu fructe și aluat crocant sunt minunate în Franța și au un gust cu totul deosebit. Știu francezii să le facă (iar până și la Mc Donald's am mâncat niște macarons mai bune decât la oricare Paul, din România).

Aceste tarte nu ar trebui sa coste mai mult de 5 euro bucata, oriunde in Nisa. Din centru pana la periferie. Desi costul variza. Cel mai ieftin le-am gasit la mai putin de 3 euro.*Toate fotografiile și conținutul de pe acest site sunt protejate de drepturi de autor. Vă rugăm să nu folosiți fotografiile Hobbybucatar fără permisiune scrisă, pe care o puteți cere inclusiv pe e-mail (vedeți pagina de contact). 0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi