Ce faci cu ouăle roșii rămase de la Paști? Sparanghel cu sos de ou și avocado

După Paști, mulți avocado curajoși se arată! Pentru sosul ăsta cremos, făcut cu ouă fierte, e nevoie doar de avocado și lămâie. Pentru ficatul tău va fi binevenit meniul ăsta cu gust proaspăt și vegetale sănătoase.


Pentru mine, un bun bucătar nu este doar maestrul care face la restaurant tot felul de finețuri culinare, administârnd tone de resurse, ci și cel care, acasă la el, reușește să folosească la maxim toate ingredientele pe care le are, fără să arunce, dar și fprp să mănânce la fel, zi de zi, din aceeași oală de ciorbă. Nu-i așa că ți s-a acrit de atâtea ouă fierte (și colorate) date cu sare și mâncate cu ceapă și muștar (că salata boeuf și drobul s-au cam terminat)?

Ei bine, ia niște avocado, lămâie, sparanghel (că începe să apară proaspăt, din Spania) și fă "simpliciunea" de mai sus> sos de ou si avocado, peste sparanghel oparit.

Desigur, poți pune și maioneză în loc de avocado: tot atât de simplu va fi, doar că ceva mai greu pentru ficat. De sățios, este oricum sățios, mai ales dacă adaugi niște pâine prăjită alături. Merge și de mic dejun, și de prânz.

Nu uita regula esențială pentru ficat: evită seara ouăle și mâncărurile pe bază de ouă.


Se face chiar așa de simplu: se iau două ouă fierte, se toacă. Le amesteci cu un avocado mare și moale, sare, piper proaspăt măcinat și zeama de la 1/4 lămâie: cea mai sănătoasă garnitură pentru cele 8 - 10 fire de sparanghel, puse la opărit în apă care fierbe.


Nu uita să tai baza ațoasă de la sparanghel și să consumi mugurii, partea mai fragedă, adică.


*Toate fotografiile și conținutul de pe acest site sunt protejate de drepturi de autor. Vă rugăm să nu folosiți fotografiile Hobbybucatar fără permisiune scrisă, pe care o puteți cere inclusiv pe e-mail (vedeți pagina de contact). 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi