Sendviș cu smochine, delicios pentru orice pachet

Smochinele se potrivesc foarte bine cu brânzeturile de toate felurile. Brânza feta, cașcavalul emmental dulce, dar și brânzeturile tip cremă, tartinabile, vor da savoare și consistență unui sendviș pe care îl poți lua și la pachet. Este sezonul smochinelor, așa că haideți să le folosim.


Cum se mănâncă smochinele?

Unele persoane obișnuiesc să le curețe de coajă și de partea albă, dar coaja este comestibilă și dă o textură elastică, plăcută în combinația cu pâine și cu brânză. cele mai multe vitamine se află, oricum, în coajă.
Sendivșul va fi și mai aromat cu câteva fire de busuioc sau mentă, plus câteva semințe de dovleac sau nuci.

Beneficii nutritive ale smochinelor

Smochinele proaspete sunt bogate în calciu şi antioxidanţi, de aceea acționează ca un scut protector împotriva radicalilor liberi. De asemenea, smochinele conțin flavoniode, beta-caroten și o enizmă numită ficină, care ajută la digestie (astfel, o cantitate mai mare de smochine este benefică pentru persoanele care suferă de constipație, efectul unui consum în exces fiind purgativ.)

Studiile arată că smochinele se numără printre cele mai bune surse vegetale de vitamine şi minerale, precum vitamina A, C, vitamina K, vitaminele din complexul B, potasiu, magneziu, zinc, cupru, mangan, fier.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi