Secretele unui Chef, episod pilot cu rață și gusturi cool

Un Chef nu-și dezvăluie secretele cu una cu două, dar, când o face, merită să te urnești din orice colț al Bucureștiului (sau al țării) ca să iei parte la un astfel de eveniment: 
...Nu doar că vei afla în direct o mulțime de lucruri interesante, pe care probabil nu le știai, oricâte emisiuni culinare ai urmări la TV sau oricât de bologger culinar ai fi. Mai mult, ai ocazia să și mănânci tot ceea ce este gătit sub ochii tăi, direct de mâinile maestrului.

Sorin Vlad sau, pentru cei care îi urmăresc site-ul culinar, SorinKitchn, a avut o idee îndrăzneață: să înceapă o serie de episoade culinare pentru cei interesați de secretele gastronomiei. Fie că ești pur și simplu pasionat de gătit, de mâncat, sau unul dintre cei implicați în industria ospitalității, ai ocazia să vezi un chef în acțiune, în plin proces de creație. Și să înveți de la el. Chiar și să-i pui întrebări. Iar la final, evident, să și mănânci ceea ce s-a gătit, pentru toți cei din platou.Dacă vrei să fii la curent cu noile episdoade din Secretele unui Chef urmărește-l pe Sorin pe pagina lui de Facebook.

Mai jos iată și o parte dintre imaginile făcute la evenimentul din 14 noiembrie, unde invitatul special a fost ChefLiviu Lambrino, de la care am aflat o serie de lucruri noi. 


Cu o mână pe aparatul foto, cu alta pe telefon, cu ochii pe tigăile și oalele clocotinde și cu un set de tacâmuri puse deoparte, am urmărit cu mult interes gătitul, explicațiile și discuțiile cu participanții, în timp ce nările îmi erau asaltate de aromele de fripturi, legume coapte, sucuri de portocale, dovleac piure, seminte de dovleac prăjite...


Umblă o vorbă zilele acestea: “se pare că rața e noul somon”.... Dacă e, atunci avem de muncă, pentru că pepararea cărnii de rață are chiar are multe secrete. Discuțiile cu chef Liviu Lambrino au ajuns de la cum o gătim, în funcție ce soi de carne de rață găsim la vânzare în România, la secrete despre preparare și, în final, la cum se poate folosi aproape totul de la rață, astfel încît sa nu aruncăm nimic.

Și acum, să vă fac poftă! Am învățat să gătim așa:


Aperitiv: amuse bouche facut din inimă de rață trasă la tigaie, peste care Liviu a pus o reducție de sos de soia cu sos hoisin, putin zahăr si puțină lămâie.

În același bol de mai sus, avem și pimento del padron, tras la tigaie și sărat, peste care este presărat praz ușor călit și puțin coriandru microgreens. A fost perfect!

 Felul 1: Pieptul de rață pregatit sous-vide (cu ocazia asta am învățat să fac sous-vide fără aparat de sous-vide, un truc genial!), apoi a fost pus în cuptor pentru a-i da aspectul pe care îl cunoastem toții. 

În farfurie, a fost însoțit de piure de dovleac, păstârnac caramelizat și sărat, o reducție de portocala cu anason stelat, felii de portocală și câteva picături de gel de yuzu. Deliciooos!Felul 2: Piept de rață pregătit la tigaie, cu un demiglace facut din bucatile de inima rămase de la pregatirea  gustarii, sparanghel blanchat, arpagic murat și alune de padure trase la tigaie cu un mix de mirodenii japoneze numite togarashi. O minune!

Acest prim episod pilot s-a încheiat, dar sunt în pregatire o serie de episoade noi. Pentru a afla când ai ocazia să participi la Secretele unui Chef, pe Sorin îl găsești pe pagina lui de Facebook. Un chef cunoscut va fi invitat în fiecare din aceste episoade.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Aboneaza-te

Reclame

Anunturi